Блог на Милен Илиев – уеб дизайнер и уеб разработчик от Велико Търново
18ное/100

Как да изберете кой да направи вашия сайт?

Преди време беше така...

Разбрали сте, че конкурентът ви има уеб сайт и сте си казали "Искам и аз". Съобщавате на всичките си приятели и те ви препоръчват синчето на Пешо от съседния блок. Виждате се с малчугана и той ви обещава да ви направи сайт  за 100-тина лева. И вие сте доволни и малкия е изкарал пари за нови маратонки. След време обаче решавате да промените нещо по сайта и разбирате, че на Пешо сина вече е студент в друг град и няма време да се занимава с вашия сайт.

След дълго лутане решавате, че трябва да си направите нов сайт и бездруго старият прилича на измачкан вестник. Решавате да потърсите в Интернет и попадате на няколко фирми, към които отправяте запитване за новия ви сайт.

"3500 лева... тия луди ли са бе" са първите думи, които излизат от устата ви, когато получите техните оферти. И е нормално. Най- вероятно сте попаднали на лидерите в бранша. Lind-a на шоколада така да се каже. Да ама освен Lind в магазините се продава  и Своге.

И тук на помощ идват малките фирми, уеб дизайнери и уеб програмисти на свободна практика. В повечето случаи те са бивши кадри на по-големи студиа, които правят своите първи стъпки в собствения си бизнес. Разполагат с необходимите качества да реализират сами  един сайт от А до Я и са склонни да вземат в пъти п0-малко от мастодонтите в бранша.

Те могат да бъдат по-гъвкави, защото в повечето случаи работят по един проект (вашия) и нямат фиксирано работно време, което може да доведе до по-кратки срокове за изпълнението на една поръчка. Привързаността на уеб дизайнера на свободна практика или на малките уеб студиа към проектите, над които работят е по-голяма, защото те сами могат да изберат с какви клиенти и над какви проекти да работят.  Възможността за личен контакт и персонално отношение директно с изпълняващия вашият проект винаги носят положителен ефект върху цялостното изпълнение на сайта.

Разбира се работата с уеб дизайнер на свободна практика има и своите недостатъци, особено ако сайтът не разполага със система за управление на съдържанието (CMS), която да ви дава пълна свобода да редактирате неговото съдържание. Отсъствието по време на ваканция или болест може да забави развитието на сайта ви или спешно изникнала промяна, но както се казва -  "...няма пълно щастие".

Оставете вашето мнение в секцията коментари

Коментари (0) Връзки за обратно следене (0)

Няма все още коментари.


Leave a comment

Все още няма връзки за обратно следене.