Блог на Милен Илиев – уеб дизайнер и уеб разработчик от Велико Търново
5май/111

Онлайн магазин за книги и електронни книги (ebook) базиран на Summer Cart

уеб дизайн на магазин за електронни книги
Наскоро за първи път се сблъсках със платформата за електронна търговия Summer Cart и реших, че тук е мястото да споделя моето мнение за нея.

Summer Cart има вградени голям набор от инструменти и функционалности  за да позволи на  търговеца лесно да пусне работещ магазин. Няма да изброявам всички, който желае може да хвърли един поглед на страницата на платформата тук

ПЛЮСОВЕ
• Напълно завършен продукт за онлайн магазин, включващ в себе си основните методи за разплащане.
• Достъпна цена на продукта - 440лв без ДДС
• Вградена функционалност за СЕО оптимизация на сайта и продуктите в него;
• Вградени инструменти за следене на статистиките на сайта (посещения, продажби и т.н.)
• Вградени модули за работа със куриери - Speedy и Еконт Експрес
• Стандартния пакет включва 4 готови за употреба дизайн шаблони (темплейти)

МИНУСИ
• Висока цена от разработчика за допълнителни модификации по функционалността;
• Сложен за редактиране source код

ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Ако планирате да отворите онлайн магазин е желателно да си изясните всичко което искате да може да прави вашият магазин и чак след това да закупите платформата, за да не се окажете неприятно изненадан от цената която ще трябва да доплатите за нови функционалности.

Оставете вашето мнение в секцията коментари

Коментари (1) Връзки за обратно следене (0)
  1. Здравейте,

    Благодаря за доброто мнение за продукта ни Summer Cart. Ако вие лично работите върху ebookbg.com трябва да ви призная, че сте направили чудесна къстъмизация върху готовата платформа и сте свършили наистина добра работа.
    Искам само да уточня, че модификациите върху платформата Summer Cart струват нито повече нито по-малко от модификациите върху която и да било друга платформа.
    Summer Cart e дело на българска софтуерна фирма, и нашата цена за разработка е съвсем стандартна и е на пазарното ниво на всички софтуерни фирми в България. Подчертавам, че софтуерните фирми не са уеб дизайн студиа. Родните програмисти (особено тези които стават за писане на сложен обектно-ориентиран код, а не просто за дебъгване на кода на германски програмисти) изискват много високо заплащане – точно затова ние и другите истински софтуерни фирми имаме една и съща ставка за труд. Когато се говори за доработки на е-магазин, много често хората имат очакване че всичко е само дизайн и разместване, и понеже уеб дизайнери има много, съответно и доработките би трябвало да са евтини. Но програмистите не взимат (по-ниски) заплати като дизайнери, а всъщност най-добрите дизайнери взимат заплати като програмисти :-) Заключителният ви съвет е много правилен, наистина всеки предприемач първо трябва да изясни сам за себе си какво иска да прави със своя онлайн магазин, защото той е инструмент за печелене на пари и трябва да знаеш как искаш да го експлоатираш :-)
    Пожелавам ви бързо да довършите сайта, и да имате много продажби! За второто ние ще ви помогнем, не знам дали знаете но Google България ни предоставиха ваучери за безплатна реклама в AdWords, освен това подготвяме доста изгодни рекламни партньорства в известни български мрежи. Когато сте готов за онлайн продажби, пишете ни!


Leave a comment

Все още няма връзки за обратно следене.